7 Şubat 2016 Pazar

Meersburg-Bodensee

Friedrichshafen / Almanya


Meersburg
Almanya'nın en güneyinde, Bodensee veya Konstanz olarak bilinen göl kıyısı şehri. Gölün bir bölümü İsviçre bir bölümü Avusturya. THY'nin Friedrichshafen'e direkt seferleri başladı ve ben de en ucuzundan Ekim 2015'de aldığım biletlerle sömestr tatilini oğlumla beraber geçirmek için gittik. Bölge yazın hareketli olduğundan kış dönemi fazlasıyla sakin olsa da İstanbul gibi kalabalık bir şehirden gidince, biz de 5 gün kafamızı dinledik. Kuş sesleriyle etrafta gezinti yapmak yeterince huzurluydu.

Friedrichshafen'dan direkt otobüslerle Meersburg'a ulaşmak mümkün fakat kış dönemi otobüs saatleri yaz aylarına göre daha seyrek. Havaalanında info desklerden alacağınız otobüs tarife bilgileri ile ulaşmak sadece 35 dakika. Ben taksi ile gitmek istiyorum derseniz 50-55 Euro'ya havaalanından gidebilirsiniz. Havaalanı-Meersburg arası 24 km.


Biz eski şehrin içinde 800 yıllık bir otelde kaldık. Diğer şehirlere gitmek için de Meersburg Kirche (kilise) durağı otele sadece 200 metre uzaktaydı. Göl kenarında da kalabileceğiniz güzel oteller var. Göl kenarında sakin bir yürüyüş yapabilir, sahildeki bir kafede kahve ve pastanın tadına bakabilir, gün batımını izleyebilirsiniz. Göl inanılmaz temiz, içme suyu olarak Kostanz bölgesinde kullanılıyor, yazın dalma okullarından dalış eğitimleri alabiliyorsunuz.
Biz ilk geziye şehre adını veren kaleden, Burg Meersburg'dan başladık. Kale girişinde sizi o dönemin kostümünü giymiş bir nöbetçi karşılıyor ve kibarca karşıdaki hediyelik eşya satan dükkandan bilet almanızı söylüyor. Biletimizi alıp kaleyi gezdik. Kalenin bahçesinden göl manzarası şahane, bakıp doyamıyor insan. Kış olduğundan sadece 35 oda gezip, kule bölümüne çıkamadan çıktık kaleden. Yazın, sanıyorum ki Ağustos ayında, kalede ve şehirde şenlikler oluyor ve o dönemin kostümleri ile herkes sokaklarda dolaşıyor. Eminim harikadır.







Schlossmühle



Meersburg sahili 


Meersburg üzüm bağları ve elma ağaçları ile meşhur, üzüm olunca şarapta elbette. Evin kapısından da bunu anlamak mümkün.











Zürih
Zürih
Biz 2. günümüzü Meersburg'dan sadece 60 km uzakta olan Zürih'e gitmek için ayırdık. Münih'ten kalkan Fernbus'lar http://meinfernbus.de/ ile sabah Kirche durağından binebilirsiniz tabi önce Meersbug'daki İnfo ofisinden biletinizi online almak kaydı ile. Gidiş-Dönüş 16 Euro/kişi. Veya kendinizde gitmeden önce satın alabilirsiniz. Meersburg'dan arabalı feribotlarla (bizim Eceabat-Çanakkale gibi) 15 dakikada Konstanz'a varıyor ve ordan otobüs devam ediyor. Merkez tren istasyonu Zürih Hauptbahnhof'a birkaç adım uzaktaki otobüs terminalinde sizi indiriyor ve yürüyerek Zürih şehir merkezine ulaşabiliyorsunuz. Konstanz'dan İsviçre'ye girerken pasaport ve kimlik kontrolü yapıldığını da eklemeliyim. 








Ravensburg
Ravensburg
Ravensburg puzzle yapan herkese aşına gelecektir, evet işte o puzzlenin çıkış yeri olan küçük şirin şehirden bahsediyorum, hatta harika bir müze bile yapmışlar, eski şehri yürüyerek gezip Ravensburger müzesinin yanından yukarı çıkıp şehri tepeden seyredebilirsiniz. Yanından geçeceğiniz Henger Cafe'den de yumurta likörlü pasta yemeden geçmeyin, hmmm nefis.









Konstanz-Stein am Rhein(İsviçre) – Radolfzell- Birnau

Balıkadama benzeyen Bodensee gölünün alt ayağından feribotla geçip üst ayağından karayolu ile dolaşarak döndük. Tabi bunun için araba lazım. Bizi Tüttlingen'de yaşayan arkadaşım ve eşi otelden alıp o gün gezdirdi. Konstanz'da yaz aylarında doğrudan Friedrichshafen'e götüren feribotlar var, ancak kış olduğundan çalışmıyordu, 25-30 dak. sürdüğünü söylediler.

Konstanz genç nüfusu fazla olan bir üniversite şehri. İki üniversite var, biri teknik diğeri meslek yüksek okulu. Eski şehrin içinde Das Vogelhaus Cafe'de birşeyler atıştırıp, ismine uygun olan WC'lerde kuş sesleri ile ihtiyacımızı giderdik, çok enteresan.

Stein am Rhein, bütün İsviçre'yi dolaşan Rhein nehrinin bir kolu olan küçük bir şehir. İnsan İsviçre'ye geldiğini hemen mimariden anlıyor. Kış olduğundan şehir çok sessiz ve kimsesizdi. Alman arkadaşlarıma bu sessizlik ve insansızlık çok hüzünlü gelsede biz bıktığımızdan bize çok iyi geldi desem...
Stein am Rhein


Radolfzell'de yine Bodensee'ye kıyısı olan şehir, sahilde yaprakları dökülmüş olsada kocaman gövdeli ağaçlar arasında yürümek iyi geldi doğrusu. 
Birnau'da, büyük barok bir kilise olan Klosterkirche görülmesi gerekenler arasında. Arabayla sabah saat 9:30 'da Meersburg'dan başlayan gezimiz saat 16:30'da yine Meersburg'da arkadaşımız Claus'un hastanedeki nöbeti yüzünden erken bitti ama biz de bittik. Otelde ayaklarımızı uzatıp enerji depolamak için erkenden yattık. Eee öğleden sonra dönüş vakti. Sabah ilk iş info ofisten havaalanı dönüş saatlerine baktık. Nasıl bir bal bizimki, günde 3 havaalanı direk sefer var ve bizimki tam uçuştan iki saat önce havaalanı kapısına kadar gidiyor, hem de iki kişi 7,5 Euro'ya. 





Meersburg Altstadt
Meersburg Altstadt


Konstans sahil
Konstanz 
Birnau Klosterkirche







Eierlikör torte


Das Vogelhaus Cafe 

Stein am Rhein


Radolfzell

Birnau

Meersburg

Meersburg 
Meersburg Kale'den
Konstanz




2 yorum: